Troll

Det har gått troll i packetdatorn/packetdatorerna. Er reporter har under semestern installerat en ny packetdator. Arbetet har fortlöpt utan några större problem. Den nya packetdatorn stod klar i mitten av v. 27. I söndags skruvade jag på locket och testkörde datorn en sista gång. Då brann nätaggregatet upp! Det var en rejäl kortslutning som uppstod. Nätaggregatet bytte några sekunder funktion till att agera svetsaggregat. En “trevlig” rök och doft spred sig på mitt QTH. Tog ett tag att vädra ut…

Efter att jag bytt nätaggregatet mot ett nytt konstaterades att det inte bara var nätaggregatet som förstörts. Den ena av hårddiskarna verkade skadad. Förstås var det den hårddisken som operativsystemet och AX25-relaterade installationer gjorts på. Jag insåg att jag var tvungen att installera allt på nytt!

Nu är det mesta på plats igen. Kvar är att installera FBB (BBS-programvara) samt CLX (clusterprogramvara). Jag beräknar få detta gjort de närmaste dagarna. Har planer på att göra de sista anpassningarna fjärradministrerat med packetdatorn på plats på sitt nya QTH i Viared. Detta för att kunna testa anpassningarna som görs. Detta innebär att installationen av packetdatorn sker väldigt snart, men att tillgång till packetdatorn (BBS samt cluster) inte kan erbjudas förrän senare. Ber om ursäkt för att vi blir ytterligare försenade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.