Borås SK6LK/R

sk6rbs-2
Störningspejling 2010

Borås Radioamatörers repeatrar, med signaler SK6LK/R & SK6RBS, når vida omkring. De är placerade på Svinåsa med lokator JO67MR, jämte Ymerstugan cirka 5 km nordöst om Borås centrum. Telia har välvilligt ställt upp med plats för antenner och apparater i sin 46 meter höga mobiltelefonmast. Med det läget är det inte så konstigt att man hör radioamatörer från Falkenberg i sydväst, Trollhättan i nordväst och Jönköping i öster.

Band Infrekvens/
Utfrekvens
Antenner/
Uteffekt
2 m
SK6LK/R
145,175
145,775
RX: vikt dipol 46 mAGL, 341 mASL
TX: Fyra stackade vikta dipoler 30 mAGL, 325 mASL
60 W ERP
CTCSS: 114,8
70 cm
SK6LK/R
432.800
434.800
RX: Fyra vikta dipoler 30 mAGL, 325 mASL
TX: Fyra vikta dipoler 46 mAGL, 341 mASL
20 W ERP

CTCSS: 114,8

6 unika besökare idag

5 comments on “Borås SK6LK/R

 • SM6YOR says:

  Hej. Finns det någon möjlighet att vi på sikt tar bort öppningsfunktionen med 1750-ton på 2 metersrepeatern?

  Detta ställer till stort förtret för alla runt om i landet som vill kunna försöka att få kontakt med Skåne eller Värmland som har repeatrar på samma frekvens!
  En står i Malmö och den andra sitter tror jag i Teracoms mast i Sunne.

  Försöker man att med subton 79,7 Malmö eller 74,4 hz Sunne att köra dessa repeatrar när det är konditioner så reagerar utrustningen här i Borås obönhörligen. Då öppnar repeatern omedelbart efter att ha reagerat på modulationen. Känns inte som något bra upplägg i längden.

  Reply
  • Jag tycker det är bra att det finns repitrar som går öppna på 1750 fortfarande. Öppnar den på modulation så har jag föreslagit att 1750 triggningen förlängs i tid så försvinner problemet. Vet inte om det gjorts ännu?

   Reply
 • sm6eat says:

  Att ta bort 1750 öppningen på sikt var ju meningen redan från början. Därför infördes morsetoner som indikerar hur repeatern öppnas. Ett ”dadidah” indikerar att repeatern öppnats med 1750hz, ett ”dididit” indikerar att den öppnats med subton. Fortfarande öppnas den väldigt ofta med 1750 vilket visar att det fortfarande är många som använder äldre utrustning. Många repeaterägare runt om i landet vägrar gå över till subton så vi kommer nog få leva med konditionsproblemen.

  OBS att det inte är troligt att det är 1750 tonen som gör att repeatern öppnas. I QTC nr 2 i år så finns på sidan 20 en artikel om subtonsöppning, där skrivs att just den repeaterlogik vi använder har en bugg som gör att närliggande subtoner kan öppna repeatern. En uppdatering finns nu så kanske kan vi lösa en del av problemet.

  Repeatrar är till för närtrafik, de är inte avsedda för DX-trafik och jag förstår inte varför man vill köra DX över en repeater när man istället kan ropa CQ på t.e.x. 145.500. Eller ännu hellre köra CW eller SSB på låga delen. För mig är repeatern en snabbtelefon.

  Reply
 • Nej för sjutton. Ta inte bort 1750 öppningen. Bara denna och Kinnekulle vi som inte har subton på apparaterna kan köra nu.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.