SM6XQW Peter försvarar färgerna

SK6LK representerades av SM6XQW som mjukade upp med ett gäng QSO via SK31. Peter som är digitaltrafikens förespråkare dukade upp sin utrustning på bordet i klubbstugan. Man kunde se en bärbar dator, en antenntuner modell MFJ-971. Antennen som kopplades in var en temporärt uppsatt dipol för 20 meter. Vidare kunde man se ett hembyggt nätaggregat, likaså hembyggt headset och en hembyggd PTT-swith. Allt kopplades till Peters transciever som för dagen är en IC-718.

Vid 14.30 var allt inkopplat och en uppmjukning med PSK31 kunde påbörjas. Månadstesten på SSB startar först 16.15 så Peter hann köra en hel del kontakter via PSK31. Alla kördes med signalen SK6LK. Det är förunderligt att se “vattenfallet” i WinPSK utvisa 10-talet sändare. Detta inom en bandbredd av 2 kHz. Med en musklickning så var Peter i ett QSO med en radioamatör från Ukraina. Rapporterna som utväxlades var 599 i båda riktningarna. Peter använde 35 W vid detta tillfälle.

Vid tidpunkten för starten av SSB-testen flyttade sig Peter över till BRAs rigg och kopplade in W3DZZ-antennen. Er reporter var tyvärr tvungen att avvika innan testen var genomförd. Vi väntar med spänning en rapport från Peter om hur det gick.


Foto: SM6WZI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.