Silent key

Vi har den smärtsamma plikten att meddela att vår vän och medlem, Bengt Filipsson – SM6VQF har lämnat oss. Bengt blev 91 år och 4 månader.

Våra tankar går till hans fru Anna-Lisa samt övrig släkt och vänner.

Vila i frid Bengt! Ett sista  73 från oss alla!

Klicka på “Läs mer” för minnesbilder från begravningen där Gunnar, SM6CYX  representerade klubben. På plats fanns också, SM6WXI, SA6CKA, Lillemor (xYL SM6FQL) samt SM6TCQ.

4 svar till “Silent key”

  1. Bengt, en av de första “radioterna” jag träffade i början av 60-talet.
    Han var länge en registrerad lyssnaramatör hos SSA med ett lågt nummer. När det gällde att ta fram tidningsartiklar och annat från gammal radiolitteratur hade Bengt ofattbart mycket tidskrifter och böcker. Jag minns hur imponerad jag var av detta vid mitt första besök hemma hos Bengt. Han kände många personer med anknytning till amatörradion och i min ungdom fick jag följa med Bengt i hans Volkswagen vid personliga besök. När han sedermera fick ett certifikat var han väldigt aktiv på 145MHz och det var inget problem att få en motstation när repeatern behövde justeras. Jag skulle tro att Bengt under sina sista år har byggt upp ett av Sveriges största samling av radiorör.
    Tack för allt och vila i frid. 73 de Börje/SM6DHD

  2. Bengt, en av dom som kunde prata länge om gamla mellanvågssändare och sitt gamla jobb på “Dahléns” där jag har för mig att han lindade transformatorer. Det var ett rent nöje att höra honom prata om dessa gamla tingestar. Han fanns alltid qrv på 2m när någonting behövde testas. SSB på tvåmetern 144,344 ständigt varje söndagförmiddag. Kul att ha kunnat serva Bengt med tidningar ur Borås Tidnings tryckeriarkiv när han efterfrågade speciella datum en tid efter utgivning. Vila i frid och ett sista 73. Torleif/ SM6YOR

  3. Kommer sakna dig Bengt. Alla våra trevliga qso och privata möten, lever för alltid kvar i mitt hjärta. Synd att vi inte hann med våran träff här hemma med min far som vi hade planerat till våren. Vila i frid kompis. 73′ Thomas/SM6WXI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.