Problem med qsl.net

VI har emellanåt problem att nå fram till qsl.net då web-servrarna hos qsl.net dör. Tyvärr är nog detta inte ett övergående problem utan vi kan se framtiden an med fler och fler driftsstopp. Det är en tråkig utveckling, men vi (radioamatörer) har oss själva att skylla. Om alla som har konto hos qsl.net betalade en “hundring” per år så skulle Al på qsl.net ha råd att rusta upp hårdvaran. SK6LK har betalt för sig men detta hjälper inte.

Er webmaster sonderar terrängen avseende kostnader och möjlighet att flytta hela vår sajt till en mer stabil leverantör. Det förslag som föreligger och som kommer att presenteras för styrelsen är att vi flyttar till ett danskt företag benämnt 1go.dk. Denna leverantör har sen ett halvår tillbaka visat oss att de kan leverera stabilitet och detta till en låg kostnad. I samband med en flytt kommer vi förmodligen att registrera vår egen domän som då blir sk6lk.se. Notera att en större del av vår sajt faktiskt redan ligger hos 1go.dk!

Fram till att vi får ett styrelsebeslut på en extra årlig kostnad om drygt 600 SEK så föreslår jag att ni lägger upp följande temporära länk bland era bokmärken; sk6lk.1go.dk. Ni som idag använder länken http://sk6lk.1go.dk/html/first_swedish.html behöver inte göra något alls.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.