Phuket

Ärade vänner och kollegor!

Jag anlände i Phuket i går (050207) 12:00 svensk tid (18:00 Thailändsk tid).

Det blev att sätta igång stabsarbetet direkt. Min uppgift är att koordinera och försörja samtliga med samband. Insattslaget består just nu av ca 100 personer. Allt från stabsassistenter till rättsläkare.

I dag var jag på rundtur i området för att få mig en bild av katastrofen. Man bli stum när man ser vilken kraft och storlek vågen måste haft för att göra en sådan emorm skada. Hela hotellområden var totalt borta.

Jag besökte även ett tempel där kroppar förvaras. Det stod kistor staplade på varandra i stort antal. Utanför templet finns bilder på avlidna som man inte har kunnat identifiera, det är inga vackra bilder.

På eftermiddag var det dags för hemfördscermoni för sju avlidna svenskar som skall hem. Större delen av räddningsstyrkan deltog samt före detta ÖB Johan Hederstedt som är Chef för hemförden var med. Det fanns även ett antal anhöriga under akten. Det var en tung stund och inget öga var torrt.

I övrigt är det varmt och boendet är bra.
Var rädda om er!

MVH