Nytt packet-QTH

I mellandagarna blev det en hel del aktivitet över Boråsrepeatern. Ett gäng glada radioamatörer blev involverade i sambandsaktiviteter. Arbetet för dagen var att försöka testa två presumtiva packet-QTH. Tanken är att packetnoden ska flyttas från Aplared ill ett nytt QTH. Som vanligt blev det mycket lek.

SM6HKD Veikko och SM6WZI Lasse tyckte det skulle vara passande att ta en promenad i samband med testerna. De startade sin vandring från närheten av Målsryd. Sambandet sköttes med två handapparater – en med gummipinne och den andra ansluten till en “Slim Jim” som Lasse har satt på sin ryggsäck. SM6CYX Gunnar var aktiv från sin bil. Gunnar uppsökte diverse högt belägna platser i trakten av Borås för att testa om Veikko och Lasse kunde höras respektive höra på repeaterns infrekvens.

Testerna intresserade andra amatörer som ville delta. Bl.a. var SM6VQF Bengt, SM6XPB Toivo, SM6XSP Henrik, SM6BUV Pålle, SM6VUB Mikael, SM6NT Lars och SM6ADE Lennart QRV och gav rapporter. Alla fick även en hälsning från SK6LU med operatör SM6WVY Håkan vid spakarna.

Det tog tid för Veikko och Lasse att ta sig till första testplatsen vilken befinner sig i korsningen av 27:an och Dalsjöforsvägen. Testerna visade att platsen nog kanske går att nyttja. Banverket har en mast på denna plats och diskussioner pågår om huruvida BRA får sätta sina antenner i masten. Testplats nummer två är Dannike skola. Testpatrullen, bestående av Gunnar, Veikko och Lasse, konstaterade att detta var den bästa testplatsen för dagen. Här hörs även länken från SK6BA som opererar på 70 cm. Signalrapport 53 till 55.

Tack Mikael SM6VUB för att du påminde testgänget om länken som förstås måste fungera efter flytten av packetnoden.


SM6WZI Lasse och SM6HKD Veikko i vandringstagen
Foto: SM6CYX

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.