Nytt på Ulricehamnsrepeatern

1. Subtonen som sänds ut har ändrats från 67Hz till 114,8 Hz som är den ton som är primär för distriktet SM6. Subton sänds ut när sql är öppen eller när repeatern modulerar.

2. Samma subton 114,8 Hz krävs också kontinuerligt för att komma in på repeatern. Om inte denna ton finns med i din sändning så kan repeatern inte öppnas eller användas. 1750 krävs fortfarande för öppning ihop med subton 114,8Hz (ändras i Juli, se nedan)

3. Vi har ändrat från vanlig FM till narrow FM (smalband). Alla som sänder in bör använda narrow FM för att inte låta sprucken

4. Samma subtoner enligt ovan gäller för crossbands såsom länken på Tingsholm 434,675 MHz. 145,425 MHz länken i Hössna är dock oförändrad. Där gäller bred FM och utan subton.

5. Repeaterns ljudnivåer har höjts och justerats för att kompensera för det något lägre ljud som blir när man ändrar från vanlig FM till narrow FM. Detta omfattar alla länkar inkl Echolink. Alla som ansluter via Echolink kommer in på repeatern då tonen lagts till där.

Kommande nyheter:

Senast Juli månad kommer 1750Hz öppning av repeatern att försvinna. Öppning sker istället med subton 114,8 genom att sända en kort bärvåg innehållande rätt ton.

I juli byts även 4 stacken (dipolerna) till en rundstrålande GP som placeras högst upp i masten. Antennhöjden höjs också med ca 10 meter. Det blir framförallt mot Borås som täckningen förbättras.

6m kommer igång igen i Juli med annan antenn. Det bli en 6m dipol på uteliggare strax under GP antennen för 2m. Riktningen blir söder/norr.

/73 SM6UXW

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.