Kroatien på gummipinne!

Fick detta mail från Sven, SM6AHU:

50 MHZ

Vad jag blev överraskad när jag lyssnade på 50 MHz-bandet på lördagseftermiddagen. Det var ju test på 50 MHz och jag har ingen riktig antenn och inga signaler hörde jag med min dipol. Jag letade fram den antennpine som ingår i paketet till min QRP-station FT817 med max 5 W. Jag tog fram min magnetfot och anslöt antennen till denna och vidare till stationen. Antennen är ca 40 cm hög och jag satte allt i fönstret vid sidan av stationen. Jag hörde ganska starka signaler från balkanländerna. Jag skickade ett svar till stationen 9A4D och jag fick svar !!!!!!!!!!! Det blev ett qso med rst-sernr-locator i ruta JN85OO. Kallas detta för bingo?
Jag har en annan station med högre effekt och har kört ytterligare fem qso.

Ni som har 50 MHz tillgänglig gör ett försök det kan bli rejäla napp.

73 de sven i nittorp/SM6AHU

Kan ju vara ett alternativ för er som bor i lägenhet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.