Jota hos St Örjans Scoutkår

Gunnar, SM6CYX och jag SM6EAT hjälpte igår Scouterna från St Örjans Scoutkår att kommunicera med likasinnade med hjälp av amatörradio. Det var ett gäng mycket trevliga ungdomar som mötte oss och vi kan nog säga att de hade lika roligt som oss. Utöver Jota så körde de också Joti (Jamboree Over The Internet), hade diskotek med hemmabyggd ljusorgel samt spelade dataspel. Så det var full aktivitet. Trots alla andra aktiviteter så var faktiskt vår radio mycket välbesökt.

Ungdomarna fick också öva på morsealfabetet samt öva in bokstavering både på engelska och svenska. Scouter tycker ju det är kul med hemliga språk så detta var populärt!

Ur loggboken:
G3YHM som plötsligt började bokstavera sitt QTH på svenska. Skiftade därefter till utmärkt svenska. Lärt sig svenska med hjälp av amatörradio!
GB2GP, ”Callsign of The Scout Association Headquarters and Campsite”. Beläget i Gilwell Park nära London.  Känd av alla scouter i hela världen. En av scouterna kom springande och slet åt sig mikrofonen.
HB9S/J, World Scout Bureau i Geneve

Bilden visar resultatet av ett CQ på 20m med hjälp av +100 årig teknik. Ett 20 tal skimmer-stationer hörde oss med bra styrka varav några i Nordamerika.

2 comments on “Jota hos St Örjans Scoutkår

  • Anton Karlsson says:

    Tack så mycket för att ni kom och hjälpte oss annordna Jota! Vi hoppas verkligen att vi kan få denna traditionen levande igen och vi hade minst lika kul som er. Hoppas vi ses igen nästa år!
    Mvh
    Anton Karlsson

Comments are closed.