Inbjudan till Vinter-ARS

Vinter ARS
Söndagen den 14 februari 2010 kl. 17.00-20.00 (svensk tid).

Alla Sveriges 12 000 licensierade sändaramatörer, oberoende av klubb- eller organisationstillhörighet, inbjuds att delta i denna nationella sambandsövning.

Under denna nationella sambandsövning kommer vår grannklubb, Marks Amatörradioklubb agera ledningscentral (LC) i sjätte distriktet. De kommer att använda signalen 8S6LC och kommer att finnas på 3.710 Mhz samt på 145.400 MHz. På dessa frekvenser tar de emot incheckare främst från sjätte distriktet, men även från andra disktrikt. Trafikmeddelande som skall utväxlas är:
1. Egen signal 2. Kommun 3. Länsbokstav 4. RS-rapport 5. Effekt 6. Typ av strömförsörjning
I denna PDF-fil finns en förteckning över kommuner och län i ARS-nätet: ARS-KOMMUNER.pdf
Alla kontakter loggas av LC och skickas sedan till HQ i Stockholm. Det går även bra att skicka in lyssnarrapport till
Hoppas att så många som möjligt tar tillfället att delta i denna samhällsnyttiga övning. Mer info på: http://www.sra.se/ars