Frossa och Jamboree

Under lördagen den 20 oktober var jag engagerad i två verksamheter samma dag. Dagen började med att kl. 8.00 rigga upp för SSA:s och FRO:s övning FROSSA. Här skulle fejkade meddelanden skickas från minsta kommunala enhet till länsstyrelsen. Primärt skulle direktkontakt gälla. I särskilda fall fick vi utnyttja både vår och Fro:s repeater. Övningen blev inte så engagerande som jag hade önskat men vi fick iallafall det positiva svaret vi letade efter. Vår hobby är ytterst stark när det verkligen gäller.

När den delen var klar satte jag mig i bilen och åkte till nästa plats, Sandareds scoutkår. För att vinna tid hade Sture (sm6azb) och jag under fredagen satt upp alla antenner som skulle behövas. Sture måste få en eloge för sitt engagemang. Med ålderns rätt förväntade jag mig en trött och sliten Sture när jag anlände på eftermiddagen. Men icke. Han var sitt vanliga glada jag. Det hade körts radio och scouterna var glada över den hjälp de fick under dagen. Vår ordförande kom på kvällen och “inspekterade styrkorna”. Dessutom visade han PSK31 inför nyfikna ögon och öron. Även här kan jag återupprepa hobbyns förträfflighet. Sture och jag åkte sedan under söndagen och tog ned antennerna. Helgen var för min del räddad på ett mýcket positivt sätt. 73 de CYX

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.