Ännu mer packet

I samband med att Jörgen städade hemma inför USA-flytten så hittade han en gammal dator. Den hade han vänligheten att skänka till BRA. Datorn är en Pentium 150 MHz, med 192 MB RAM och ca 11 GB hårddisk. I skrivande stund installerar er reporter Linux Mandrake 9.1 på denna dator som kommer att bli vår nya packetdator.

Efter att jag jag har installerat Mandrake så tar arbetet vid med att kompilera och installera AX25. Efter att AX25 är på plats kommer CLX (clusterprogramvaran) samt programvara för BBS (FBB) att installeras.

Vidare utrustas den nya burken med ssh-server samt en del andra servrar såsom http, ftp samt samba. Detta kan komma väl till pass då administrationen av burken kommer att ske över Internet.

Efter att detta arbete är gjort måste datorn utrustas med serieportar för modem. Dessa hämtas i den gamla packetdatorn. Sedan följer ett väldigt spännande arbete med att försöka få igång allt. I detta arbete måste vi ha med Mr. Packet (SM6MVP Roger). Det mesta av konfigureringen kan dock säkert hämtas från den gamla packetdatorn. Tidsestimat för ovannämnda arbete ligger på ca 5-10 timmars effektiv tid. 10 timmar blir det om vi har en hög “strulfaktor”.

Möjligen kan vi kanske ha grejerna igång redan till kommande helg, alternativt efterföljande helg. Mycket beror av de inblandades tid, ork och lust.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.