70 cm repeatern m.m.

70 cm repeatern
Börje meddelar att han idag monterat 70 cm repeatern på plats igen. Det är alltså nu 2 Mhz skifte som gäller, dvs. infrekvens 432.800 och utfrekvens som tidigare 434.800. Öppnas med 1750 ton som innan. Det enda som inte ännu är klart morseidentifieringen där vi väntar på ett prom som skall programmeras av SM6LKM.

Eftersom infrekvensen nu är störningsfri så har Börje kunnat öka känsligheten på RX-sidan så det kommer att bli betydligt bättre räckvidd på repeatern.

2m repeatern
Börje har också gjort mätningar på 2m repeatern och där är kavitetsfiltren i behov av ett visst underhåll (polering). Han meddelar också att det är fel på RX antennen (högt swr) och han kommer att be telia om hjälp med detta eftersom vi inte har tillstånd att gå upp i masten.

Klubbstugan
Vattnet har tyvärr frusit i ledningen in till stugan och jag har idag varit där och stängt huvudkranen som finns utanför stugan. Det är alltså ingen risk för läcka. Men det kan ju ta tid innan det tinar så vi får komma ihåg att ta med kaffevatten ett tag framöver. Innebär ju ockå att toaletten inte får användas!

SM6CUK
Vi hälsar också Lars-Göran välkommen hem från sin DXpedition. Ca 6000 qso har han genomfört med signalerna CE0Y/SM6CUK och CE0X/SM6CUK.

Ha nu en riktigt trevlig Jul och ta det lugnt så mycket ni nånsin kan!

73 de Roland – SM6EAT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.