RAST – Radio Amateur Society of Thailand

Lars, SM6NT/HS0ZME med fru Goon har återigen besökt RAST årliga möte i Bangkok, Thailand. Lars och Goon bor under vintern i semesterorten Hua Hin på Thailands östkust. Han skickar med en reserapport som ni kan läsa nedan (Klicka på Läs mer). Lars har en komplett radioutrustning, rejäl riktantenn samt numera också ett slutsteg, kolla DX klustret så hittar ni honom säkert. Han är mest aktiv på CW men det kan hända att han dammar av mikrofånen ibland också. Kontaktuppgifter på ssa.se om du vill bestämma sked.

Några trevliga dagar i Bangkok

Lite reserapport. Vi åkte med taxi från Hua Hin söndag den 2 februari för att bland annat vara med på radiomötet i Bangkok med sedvanlig buffé middag kl 11.30. Anlände i god tid och uppskattar det till cirka 40-50 personer som var där. Information om nu läget från RAST – var dock inte så mycket nytt. Man hoppas på sikt få tillgång till 6 meter men inget klart om detta ännu. Gäster och nya medlemmar fick mikrofonen för att presentera sig. Cirka hälften av gästerna från andra länder där Europa är dominerande inslag.

Fick en trevlig pratstund med Svante SM3DYU/HS0ZDY samt Champ E21EIC. I övrigt avhämtning av QSL kort man kan även lämna utgående kort För egen del styr jag så mycket av detta som möjligt hem via SM6NT men det låg en bunt med QSL och väntade.

Lägger med en länk till Champs hemsida – en verklig globetrotter som kör radio från alla världens hörn – ungefär som vår SM6CUK

Söndag kväll sammanstrålade vi med svensk god vän (ej radioamatör men lego fantast). Vi tillbringade även måndag ihop då en del saker stod på inköpslistan från Ikea. Kvällsmiddag nere vid floden Chao-Phra-Ya som flyter igenom Bangkok. Roligt sitta och se alla båtar som åker förbi upplysta i mörkret – allt från lastpråmar till middagskryssningar och även någon diskotekbåt som åkte förbi.

Avståndet mellan Hua Hin och Bangkok är dryga 22 mil och tar mellan 3,5 till 4,5 timma. Taxipriset varierar mellan 1600 Bath till 2500 Bath – kurs för närvarande, dela med 3,15 cirka, så cirka 500 sek till 800 sek.

Hotell i Thailand och lediga rum finns i överflöd så inga problem, lägger med en länk till trevligt hotell vid bodde på för 2200 Bath/dygn inkl. frukost – var som en lägenhet på 106 kvadrat med balkong.

Länkar:
https://www.qsl.net/rast (RAST sajt på engelska, bild på NT med mikrofån!)
http://www.pantipsuites.com (Hotellet Bangkok)
http://www.e21eic.net (Champ, E21EIC)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.