QSL-kort på G

Eva håller just nu för fullt på med sortering av senaste QSL-sändningen från Stockholm. Klubbens medlemmar (samt övriga Boråsare) kan hämta QSL i klubbstugan på onsdagens öppet hus i klubbstugan. Ta gärna med dina utgående QSL för gemensam sändning till SSA. Utskick till övriga i distriktet görs så snart som möjligt.

Ovanstående QSL visar en Spionsändare Paraset, liknande den vi körde med på Retrodagen i Limmared. Fritt översatt från kortets baksida:

“Specialstation till minne av F3FO, Jean Caby, en hjälte från den franska motståndsrörelsen. Han fick sin anropssignal 1934. I mars 1942 gick han med i motståndet mot ockupationsstyrkorna och upprätthöll radiokommunikation med England för det Allierade nätverket. Under pseudonymen “Emouchet” ledde han 8 andra agenter i en lokal cell. Han arresterades tillsammans med sin fru den 17 mars 1944, torterades  och den 6 juni 1944, dagen för Invasionen av Normandie sköts han tillsammans med 86 andra “politiska” fångar i fängelset i Caen. Hittills har deras kroppar inte hittats. Han noterades ha “Dött för Frankrike” den 15 augusti 1946.”

[Länk till Eventet]

Kortet är adresserat till Patrik, SM6TKG, Tranemos mest aktive radioamatör.

OBS! Glöm inte Söndagsnätet i kväll kl 21.00.