Bilder Hemliga resan

Denna gång ledde Gunnar med hjälp av sina kluriga ledtrådar oss till trakterna av Fristad, närmare bestämt till sjön Ärtingen och en plats som kallas Solviken.

Solviken – en sommargård som ägs och drivs av Equmeniakyrkan och Equmenia i Fristad. Den ligger 5 km från Fristads centrum väg 42 mot Trollhättan. Gården ligger naturskönt vid sjön Ärtingen med en fin badplats med bryggor, gräsytor, lekredskap, grillplats och promenadstigar i skogen.

Sommartid har man ett Café som är öppen alla dagar. Vill du komma ut på sjön en tur så finns det båt/kanot/SUP att hyra och fiskekort att köpa. Läs mer…

Alla hittade fram till slut och vi hade en trevlig stund, där vi också fick Solvikens historia berättad av lokal guide.

På slutet dök Räddningstjänsten upp med full styrka och det visade sig att en av Solvikens hyrbåtar kapsejsat så det blev både lite obehagligt och spännande på samma gång. De fick uppgifter från oss exakt var båten låg på andra sidan sjön samt att det hade varit 3 personer som gått ut med båten. Räddningstjänsten båt kom till slut tillbaks med tre yngre män, helt oskadda.

Sensmoral: Stå inte upp i en liten båt, använd flytväst (de hade inte flytväst). Ännu viktigare om man inte kan simma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.