T32C Christmas Island 2011

Vi har till styrelsen fått ett mail från Neville, G3NUG som är teamleader för en DX-pedition till Christmas Island under hösten. Sådana här stora expeditioner kostar väldigt mycket pengar och finansieras till största delen av privata bidrag, både från expeditionsmedlemmarna och DX-are världen över.

Vi har fått oss tillsänt en broshyr samt en länk till deras hemsida. [Läs mer här.]

De har som mål att köra 150 000 qso varav 40 000 unika. Och det är nog ingen omöjlighet då dom planerar att ha upp till 15 riggar med slutsteg igång samtidigt.

Som ni ser har dom ett tips om klubbtävling, vem blir först att köra dom m.m. De lovar också att komma med tips om enkla antenner som kan fungera för oss som kanske har lite dåligt med såna just nu. Vi kanske får anledning att återkomma till detta till hösten!